Relatietherapie Amsterdam

Jullie zijn vastgelopen. Op geen enkele manier weten jullie elkaar nog te bereiken. Misschien zijn er nog momenten dat jullie voelen wat er was en elkaar weer echt zien. Maar, die momenten zijn schaars.

Meestal loopt een relatie moeizaam omdat patronen van verwachtingen en gedrag zich herhalen en herhalen. Je weet al hoe een gesprek zal verlopen, waar het op uit zal draaien en ook al wil je het anders doen… je eindigt toch weer allebei op een eilandje.

Relatietherapie en gezinstherapie

Tijdens de behandeling van Relatietherapie Amsterdam gaan we in op de relaties die er tussen en rondom jullie zijn en hoe dat bijvoorbeeld vroeger was. Dat noemen we een ‘systeem’. Laat me vertellen wat zo’n ‘systeem’ is. Je kunt het het beste zien als ‘jij en de mensen om je heen’. Hoe dichter de mensen bij je staan, hoe belangrijker ze zijn.

Als kind is je gezin belangrijker dan die jongen achter in de klas. Nu is je partner dichterbij dan je collega’s van werk. Relatie- en gezinstherapie gaan er vanuit dat je nooit alleen bent en dat je systeem invloed heeft op wie je bent en hoe je je bijvoorbeeld aan mensen kunt verbinden.

Die manier van werken heeft interactie tussen mensen als basis. Daarom is het ook zo’n goede methode om mee te werken in relatietherapie.

Hechting

Hechting is een ander woord voor het vermogen je te kunnen binden. Dat heeft onder meer te maken met een gevoel van veiligheid. Je kunt je voorstellen dat bijvoorbeeld het systeem uit je jeugd heel veel invloed heeft op hoe makkelijk je je veilig voelt, hoe goed jij je kunt hechten. En dat geldt ook voor je partner.

Het zijn diepe emoties. Je merkt dat jij en je partner heel primaire behoeften hebben naar elkaar. Je heftige reacties op elkaar (of juist het in je schulp kruipen) vindt zijn oorsprong in die systemen en hechting met bijvoorbeeld angst voor verlating, angst niet de moeite waard te zijn, angst voor kritiek, voor afwijzing.

>Met relatietherapie Amsterdam vergroten jullie de onderlinge veiligheid en intimiteit. En scheppen zo ruimte om elkaar weer te bereiken.

Dat is een indringende reis in twee personen en twee personen samen. In de meeste gevallen ook een ontdekkingsreis. Dat kan soms verrassend zijn, je kunt ervan schrikken en je kunt elkaar weer ontroeren.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld met relatietherapie Amsterdam? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje .
Of neem een kijkje op ons andere site in Amsterdam – Relatietherapie Amsterdam.