Psychologische hulp in Amsterdam bij uiteenlopende klachten

Heel veel klachten, problemen en vragen

Onze psychologen in Amsterdam krijgen de meest uiteenlopende vragen. Van verliesverwerking, somberheidsklachten tot vastgelopen huwelijken en traumaverwerking, om er maar een aantal te noemen. Voor verslavingsproblemen kun je het beste een kijkje nemen op naderoes.nl en de zelftest doen.

Het uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar dat jij dat wel bent. Dat wil zeggen dat je klacht of vraag waarschijnlijk herkenbaar is. Hierdoor weten we welke methoden en technieken er allemaal zijn om het te lijf te gaan. Maar we weten nog niet wie jij bent. En we hebben je hard nodig om de situatie op te lossen. Niet alleen je klacht, maar vooral ook de rest. Je talenten en vaardigheden.

Aarzel dus vooral niet en stel je vraag. Bel of mail ons en leg ons je situatie voor. Dan kunnen we precies vertellen wat er speelt, het een naam geven en we kunnen je vertellen hoe we jou gaan helpen.

Een paar soorten klachten

We kunnen veel verschillende  klachten op een rijtje zetten, dan nog kan de jouwe er niet tussen zitten. Jouw beleving, je gevoel en de manier waarop je er voor jezelf woorden aan geeft, die is uniek.

Om je toch een beetje wegwijs te maken, hanteren we vier soorten gevoelens die meestal onderdeel zijn van een klacht. Dat is: vastzitten, angst hebben, pijn hebben en iets klopt er niet.

Je zit vast

Misschien in je baan, in je relatie, of… in jezelf. Wat de omstandigheden ook zijn, je hebt het gevoel dat je klem zit, dat er geen beweging meer is in je leven. En het lukt je niet dat te doorbreken.

Je bent bang

En niet zo’n beetje ook – om te falen, of dat er iets misgaat, of je bent bang voor iets of een situatie. Je realiseert je dat jouw angst je leven kleurt. Je vermijdt plekken of situaties. Je doet misschien niet alles dat je zou willen doen.

Je hebt pijn
Het leven kan harde klappen uitdelen. De meeste kun je aan; alleen of met vrienden en familie. Maar soms niet. Dan kan een psycholoog je helpen.

Meer weten?

Wil je meer weten over psychologen in Amsterdam, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel ons even voor een afspraak.